DUYURULAR

BAŞKANIN MESAJI

Değerli Meslektaşlarım,
Kötü günleri geride bıraktığımız ve eski değil de yavaş yavaş yeni normale dönmeye başladığımız bu günlerde, öğrendiğimiz en büyük gerçeklik; pandemi dönemindeki uygulamaların bir kısmının artık hayatımızın bir parçası olmaya başlayacağıdır. Tüm sağlık çalışanlarına gönülden teşekkürler.
Mayıs ayındaki sokağa çıkma yasaklarından meslek mensuplarımız muaf tutulmuşlardır. Pandemi süreci, mesleğimizin ve meslektaşımızın toplum için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha kanıtlamış oldu. Ülke ekonomisinin adete temel taşı olduğumuz bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.
Covid-19 pandemisinin neden olduğu benzeri görülmemiş bu sürecin, muhasebe ve denetimin alanında faaliyet gösteren meslek mensuplarımız da dahil olmak üzere dünyadaki çoğu meslek üzerinde etkileri olmuştur. Hükümetler tarafından virüsün yayılmasını kontrol etmek için zorunlu kısıtlamalar, sokağa çıkma kısıtlamaları ve işyeri kapatma önlemleri alındığından bireyler mümkün olduğunca evden çalışmak zorunda kaldılar. Meslektaşlarımız da; mükelleflerine, bankalara, vergi dairelerine hatta kendi ofislerine bile gidemeden çalışmalarının büyük bir kısmını uzaktan tamamlamak zorunda kaldılar.
Bütün bu zorluklara olumlu yönde bakacak olursak; son yıllardaki dijital dönüşüm uygulamaları sayesinde; Mali müşavirler için muhasebe ve denetim alanında çalışan meslektaşlarımızın daha dijital olmaları gerektiğinin farkında olmaları ve diğer sektörlere göre teknolojik yatırım meslek mensuplarının yeni koşullara nispeten daha hızlı adapte olmasını sağlamıştır.
Sempozyumlarımıza, panellerimize, toplantılarımıza konu olan dijitalleşme, belki de beklentilerimizin de ötesinde çok daha hızlı ve kaçınılmaz bir şekilde iş hayatlarımıza girmiş oldu.
Haziran ayının mesleğimiz açısından çok büyük bir önemi bulunuyor. 1 Haziran 1989 yılında kabul edilen Meslek Yasamız, 13 Haziran 1989 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak hayata geçmiştir. Mesleğimizin yasal statüsünü kazanmasının 31.inci yılında; Meslek Yasamızın Yasalaşmasında emeği geçenlere gönül dolusu teşekkür ederiz. Çeyrek asırı çoktan geçiren Mesleğimiz ve Odalarımız bunca yıl içerisinde çok yol kat etti. Sayımız artık yüz binleri geçmiş durumda. Mesleki sorumluluğumuzun bilincinde geleceğe güvenli adımlarla yürümeye hep birlikte devam edeceğiz.
Bu vesile ile Babalar Günümüzü kutlar, AKSMMMO ailesi olarak, yaz döneminde meslektaşlarımıza ve stajyerlerimize başarılı, sağlıklı ve mutluluk dolu günler dilerim.
Sevgi ve saygılarımla,
Abdurrahman ÖZKAN
Aksaray SMMMO Başkanı